Amb més firmes a la passarel·la i en el trade fair, on el 68% dels expositors és internacional
Barcelona Bridal Fashion Week es consolida com a centre internacional de la moda nupcial
Amb més de 370 marques, el 68% internacionals, i 27 firmes a la passarel·la, Barcelona Bridal Fashion Week presentarà en la seva major edició fins al moment tots els vessants de l’univers de la moda bridal i de festa. El saló torna a apostar per la internacionalització amb buyers de 50 països i la presència de firmes líders nacionals i internacionals.
Moda, internacionalitat i representativitat del mercat són els eixos vertebradors de Barcelona Bridal Fashion Week, que arriba enguany a la seva 28a edició. El saló, organitzat per Fira de Barcelona, que se celebra del del 23 al 29 d’abril al recinte de Montjuïc, reafirma el seu lideratge i el seu protagonisme mundial després de registrar un creixement del 20% en nombre de marques representades i de tres punts percentuals en firmes internacionals, arribant al 68% del total.
La passarel·la comptarà amb 27 firmes que inclouran les principals marques espanyoles com Pronovias, Rosa Clarà, YolanCris, Jesús Peiró, Isabel Sanchís, Sophie et Voilà Collection, Cristina Tamborero, Marco i Maria o Jordi Dalmau -entre moltes altres- i, com a novetat, acollirà enguany per primera vegada firmes de fama mundial com l’italià Carlo Pignatelli o la nord-americana d’origen libanès Reem Acra. També serà l’escenari de la primera desfilada que BBFW dedica als joves talents, amb les propostes d’Alejandro Resta, Mar Rodriguez, Laura Riera i l’italià Simone Marulli.
Per la seva banda, el trade fair, que se celebrarà del 27 al 29 d’abril, reunirà més de 370 firmes nacionals i internacionals, aquestes últimes procedents de 28 països, sobretot UK, EUA, Itàlia, Holanda, Alemanya, Turquia, França, Portugal, Bèlgica, Polònia, Líban, Israel i Ucraïna. Entre elles, destaquen Reem Acra, dels EUA, i també les nord-americanes Amsale, Justin Alexander, Morilee, Demetrios, Allure, Maggie Sottero, Enzoani i Badgley Mischka; els italians Peter Langner i Carlo Pignatelli; Caroline Castigliano, Ellis o Ian Stuart del Regne Unit; Marylise, de Bèlgica; Rhea Costa o Ersa Atelier, procedents de Romania; Birenzweig Bridal i Liz Martinez, d’Israel, entre moltes altres.
Segons Marta Raich, presidenta del saló “BBFW ocuparà un cop més el front row de les passarel·les i fires internacionals de moda nupcial, oferint un conjunt únic de marques, estils i tendències que ratifiquen el ‘made in Spain’ com a segell de garantia de disseny i qualitat i el BBFW com la plataforma més sòlida del mercat internacional”.
Centre de negoci internacional
BBFW atraurà un any més un gran nombre de compradors clau, procedents de més de 50 països. A destacar la presència d’algunes de les millors botigues d’Europa, Estats Units i Japó, entre d’altres.
Segons Estermaria Laruccia, directora de BBFW “la presència de les millors marques nacionals i internacionals a la sala constitueix un potent pol d’atracció per als compradors que cada any acudeixen a la setmana de la moda Bridal de Barcelona per conèixer les tendències del mercat a nivell mundial. Aquesta és la raó “explica Laruccia” per la qual BBFW s’ha convertit ja en una cita obligada per al sector Bridal internacional, posicionant Barcelona com a capital de la moda nupcial”.
Barcelona, seu dels Elle International Bridal Awards 2018
Barcelona Bridal Fashion Week ha estat escollida com a seu de la segona edició dels premis “Elle International Bridal Awards” que es lliuraran en una cerimònia presentada per l’actriu espanyola Rossy de Palma que reunirà la nit del 27 d’abril a empresaris i professionals del sector a la sala Paranimf de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. D’aquesta manera, es vol impulsar la consolidació i internacionalització d’uns guardons de gran importància en l’àmbit de la moda nupcial, que compten amb el lideratge d’una de les xarxes més àmplies del món de les publicacions de moda i estil de vida, com és “Elle”, present a 46 països.
Desfilades i activitats ocupen llocs emblemàtics de la ciutat
Pronovias, Rosa Clarà, Jordi Dalmau, YolanCris i Reem Acra han escollit llocs especials de la ciutat per mostrar les seves col·leccions de 2019. El Pavelló Italià de Montjuïc o el recinte modernista de Sant Pau, així com el Museu Marítim o la Universitat de Barcelona, acolliran alguns dels “side events” i desfilades de la setmana de la moda nupcial.
El village del BBFW també es convertirà en un espai privilegiat dedicat a l’art, al disseny ia la moda del segle XX, amb una mostra única d’alguns dels vestits de núvia i de festa signats per Christian Lacroix, Yves Saint Laurent, Manuel Pertegaz o Rosser -entre altres- de la Fundació Rocamora. L’exposició compartirà el village amb els tallers realitzats pels estudiants de l’Institut Europeu de la Design (IED) basats en la tècnica del ‘moulage’ que consisteix a col·locar diverses teles -proporcionades per la firma Gratacós- sobre d’un maniquí fins aconseguir l’efecte de un vestit ‘drapejat’.
BBFW avança la digitalització en el punt de venda
En la seva aposta de ser un referent de suport al sector i d’avançar les noves tendències tant de moda com de negoci, BBFW ha impulsat el nou estudi “La botiga del futur per a les núvies Millennials” en què el professor de l’IESE Business School, José Luis Nueno, apunta a la necessària transformació digital que ha d’emprendre el sector de la moda bridal per adaptar-se a les noves maneres de consumir de les núvies Millennials i en el qual analitza com la tecnologia revolucionarà tot el procés de venda d’un vestit de núvia, des del web fins al punt de venda. Aquest treball dóna així continuïtat al llibre de la BBFW “Millennial Bride, néixer en els 80 s, casar-se avui” en què el professor Nueno abordava les tendències econòmiques i sociodemogràfiques globals de la indústria de la moda nupcial.
Un sector exportador
Gràcies a l’estratègia d’internacionalització de les principals marques del sector, les exportacions constitueixen el 40% de la facturació de vestits de núvia ‘made in Spain’. Segons les dades relatives a l’exercici de l’any passat proporcionats pel Centre d’Informació Tèxtil i de la Confecció, CITYC, les exportacions espanyoles de moda nupcial (que inclou vestits de núvia, nuvi, de festa, accessoris etc.) van augmentar en 2017 un 3,9% respecte a 2016. d’altra banda, el sector compta amb una xarxa de 700 companyies, dóna feina a més de 6.000 persones, produeix cada any 755.000 vestits de núvia i Espanya és l’únic país occidental amb una producció superior a la demanda interna. De fet, és el segon país exportador a nivell mundial, després de la Xina. Segons les últimes dades disponibles, el negoci de la moda bridal mou a Espanya més de 1.300 milions d’euros a l’any i suposa l’12,9% sobre el conjunt del sector tèxtil.
Barcelona, abril de 2018