Smart City Live perfila el nou futur de les ciutats després de la pandèmia

Com seran el món i les ciutats després de la pandèmia de la COVID-19? Quins canvis seran permanents i essencials de cara al futur? Aquestes són algunes de les preguntes que s’abordaran a Smart City Live (SCL), l’edició digital de dos dies de durada de Smart City Expo World Congress (SCEWC) organitzada per Fira de Barcelona, ​​amb la participació d’experts internacionals, companyies líders en el camp de la innovació urbana i representants governamentals procedents de tot el món. Junts debatran com millorar la resiliència de les ciutats mantenint l’objectiu de crear urbs més habitables i sostenibles.

El nou SCL constarà de dues parts diferenciades que inclouen un programa d’una jornada de durada, emès en directe el dia 17 de novembre a través de la pàgina web de l’esdeveniment i de les seves xarxes socials, i un segon dia amb tallers i esdeveniments paral·lels online. La cita analitzarà els reptes clau als quals s’enfronten les ciutats més enllà del context a curt termini generat per la pandèmia a través d’un programa estructurat en sis eixos temàtics sobre la mobilitat urbana sostenible; el paper de les tecnologies per afrontar els grans reptes urbans; el redisseny de les ciutats per tal que siguin més habitables; les polítiques per aconseguir una recuperació econòmica inclusiva; infraestructures resilients i el futur del retail a l’era digital.

Ugo Valenti, director de Smart City Expo World Congress i Smart City Live, ha afirmat que “el nostre objectiu principal aquest any és oferir una plataforma per accelerar la recuperació dels ecosistemes urbans, a través d’un nou model que permeti, mitjançant el format digital, connectar a tots els actors del nostre sector. Sens dubte, la situació actual canviarà a les ciutats i el seu funcionament, però pot fer-ho ajudant-nos a construir urbs amb millors serveis i recursos per als seus habitants i preparades per respondre a noves amenaces. Smart City Live és la nostra contribució en aquest projecte col·lectiu”.

Entre els experts que analitzaran l’impacte global de la (pandèmia de COVID-19) i com remodelarà el panorama urbà figuren Parag Khanna, estrateg geopolític i fundador de FutureMap; Jeff Merrit, responsable de IOT, Robotics & Smart Cities al Fòrum Econòmic Mundial; Carlo Ratti, arquitecte, enginyer i director del Senseable City Lab del MIT; Saskia Sassen, professora de sociologia de la càtedra Robert S. Lynd Professor a la Universitat de Columbia; Brent Toderian, urbanista i fundador de Toderien Urban Works; i Sameh Wahba, director global de Disaster Risk Management, Resilience and Land Global Practice al Banc Mundial.

Sectors públic i privat
Davant les dificultats previstes en l’actual context, els sectors públic i privat han escollit SCL com a plataforma des de la qual abordar conjuntament els reptes imminents. Entre els representants de ciutats, regions i països que estaran presents figuren Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; Michael Müller, alcalde de Berlin; Lori Lightfoot, alcaldessa de Chicago; Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat; Daniel Quintero, alcalde de Medellín i president de Metropolis; Mohamed Boudra, alcalde d’Alhucemas i president de UCLG; Anne Hidalgo, alcaldesa de París; Anna König Jerlmyr, alcaldessa d’Estocolm; Teresa Ribera, vicepresidenta quarta del Govern d’Espanya i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; Takuya Hirai, ministre de Transformació Digital, Seguretat Social, Sistema Tributari i Política en Tecnologies de la Informació de Govern del Japó; Theo Blackwell, Chief Digital Officer de Londres; i John Farmer, Chief Technology Officer de la ciutat de Nova York.

També participaran a l’esdeveniment delegacions de Portugal, Alemanya, Bèlgica, Diputació de Barcelona, ​​Bournemouth (Regne Unit), Enterprise Estònia, Generalitat de Catalunya, Icex, Kotra (República de Corea) l’Hospitalet de Llobregat, Luxemburg, Països Nòrdics i la regió de Zhejiang (Xina).

La cimera també comptarà amb la presència de destacats representants del sector privat amb empreses com Alcatel Lucent, AMB, Axis, Xina Unicom, Deloitte, Enel-X, Engie, FIA, Huawei, Keolis, Mastercard, Microsoft, Nokia, RACC, SAP, Seat, Siemens, Xangai Oriental Group, Smart Ports i Sorigué, entre d’altres, per mostrar algunes de les eines i estratègies d’èxit que han pogut desenvolupar al llarg dels últims mesos.

Nova plataforma 365 dies
A més, SCEWC ha llançat aquest 2020 Tomorrow.City, la nova plataforma pensada per oferir a empreses i administracions públiques recursos sobre tecnologia, formació, investigació i inversió durant tot l’any. Amb un enfocament multidisciplinari i a partir de la intel·ligència col·laborativa, el seu objectiu és accelerar el desenvolupament de ciutats sostenibles i inclusives i s’articularà a través de quatre àmbits d’acció diferents: el coneixement, els negocis, la formació i el talent, i la difusió.

Entre els molts serveis que ofereix Tomorrow.City estan Tech Radar, una cartera digital constantment actualitzada de les tecnologies, prototips i solucions més recents disponibles al mercat; el servei Tomorrow.Talent, una experiència d’educació flexible dissenyada per ajudar els professionals a través d’una formació de primer nivell en temes clau sobre innovació urbana; Tomorrow.Podcast i Tomorrow.Mag, un podcast i una revista orientats a augmentar la difusió dels principals desafiaments, solucions i estratègies desenvolupades en el camp de les ciutats intel·ligents; i Tomorrow.Observatory, un observatori diari que analitza les principals fonts internacionals sobre innovació urbana i selecciona els temes i estudis més rellevants publicats a tot el món.

World Smart City Awards
Els premis anuals organitzats per SCEWC tornen amb motiu de la seva desena edició. Aquests guardons reconeixen projectes, idees i estratègies pioners que fan que les ciutats d’arreu del món siguin més habitables, sostenibles i econòmicament viables. Un total de 27 projectes dels cinc continents han estat seleccionats com a finalistes per a cadascuna de les set categories -Ciutat, Innovació Covid-19, Tecnologies habilitadores, Medi Ambient Urbà, Mobilitat, Governança i Economia, i Vida i inclusió-, incloent a Belo Horizonte (Brasil), Lisboa (Portugal), Sant Petersburg (Rússia), Xangai (Xina), Tampere (Finlàndia) i Yokohama (Japó), en la categoria de Ciutat. Els guanyadors seran anunciats durant una gala online emesa en directe el proper 18 de novembre.

Barcelona, 12 novembre de 2020

Folc Lecha
+34 932 333 555
flecha@firabarcelona.com