Els palaus de congressos d’Espanya analitzen al CCIB la importància de la presencialitat

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), gestionat per Fira de Barcelona, acull del 15 al 17 de desembre el XVIII Congrés Anual de l’Associació de Palaus de Congressos d’Espanya (APCE). Sota el títol “La presencialitat”, l’esdeveniment reuneix els membres de l’associació, els principals representants dels palaus de congressos, per a compartir i analitzar l’actualitat del sector, establir nous reptes i visualitzar l’impacte dinamitzador de l’activitat congressual.

La inauguració oficial del Congrés, organitzat per APCE i el CCIB, s’ha dut a terme aquest matí a càrrec del Director General de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, i del President d’APCE i Director Gerent del Kursaal, Iker Goikoetxea.

El congrés posa en valor la celebració presencial dels esdeveniments des de diferents punts i compta amb la participació de Christoph Tessmar, Director del Barcelona Convention Bureau; Stéphane Teboul, Director General de l’agència “B-Network” i consultor de màrketing d’importants esdeveniments i congressos com el MWC Barcelona; Roberta Cerrato, Global Senior Manager de King Activision Blizzard i María del Mar Carnero, Directora de l’Àrea de Congressos i Esdeveniments de FIBES Sevilla, sota la moderació de Marc Rodríguez, Director General del CCIB.

Per la seva banda, Carles Grau, CEO del Mobile World Capital Barcelona, també ha participat en el Congrés d’APCE amb una xerrada titulada “El llegat”. Un dia que finalitza amb una sessió interna moderada per Gonzalo Súnico, Director Gerent del Centre d’Exposicions i Congressos Lienzo Norte d’Àvila, sota el lema “Quins temes ens preocupen i com solucionar-los”.

El vespre  del dijous conclou amb l’entrega d’una nova edició del Premi APCE, uns guardons que tenen com a finalitat reconèixer el mèrit i avalar el prestigi de persones i entitats que, realitzant els seus esdeveniments en palaus de congressos, contribueixen a dinamitzar l’activitat congressual generant un impacte significatiu d’efecte multiplicador a la zona on s’ubiquen. Aquests premis s’han convertit en una distinció de màxim prestigi en l’activitat congressual del país. Els últims reconeixements van ser per l’Associació Espanyola de Pediatria, el 2018, la Societat Espanyola de Nefrologia, el 2019 i la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (SEMICYUC), el 2020.

L’esdeveniment finalitza aquest divendres amb Jordi Martí Pidelaserra, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials com a protagonista, amb una conferència titulada “Impacte dels Palaus de Congressos en la destinació”. Posteriorment, Iker Goikoetxea, President d’APCE, s’encarregarà de clausurar oficialment el XVIII Congrés de l’Associació.

Formació i debat
Prèviament al congrés, el dimecres, es va celebrar l’Escola d’Hivern de l’Associació, un espai per a la formació i per a compartir coneixements, amb una xerrada motivacional a càrrec de Ricard Santomà, degà de la Facultat d’Hostaleria i Turisme Sant Ignasi, amb el títol “El futur de la nostra professió”. A la tarda, la sessió va continuar amb una taula rodona “Què demana un client a una seu” i va finalitzar amb el taller tècnic “La sostenibilitat” a càrrec de Carolina Garcia i Philippe Mesnard, Directora General Adjunta i Director d’Instal·lacions del CCIB.

 

Barcelona, 16 de desembre de 2021

Comunicació CCIB

93 230 10 00 – 674 033 249 / djimenez@ccib.es

Comunicació APCE

646 062 821 / jgonzalezalba@gmail.com